• Hírek
  • Elindult a 2019-es Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nevezés!

Elindult a 2019-es Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nevezés!


Kedves Alkotók!

Elindult a 2019-es Nemzetközi Természetfilm Fesztivál nevezés!

2019. május 24-26. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllőn, amelyre 2018-ban 104 országból érkeztek nevezések, és 160 filmet nézhetett meg a közel 40 000 látogató 5 vetítési helyszínen. A Fesztivál és kísérőprogramjai egész napos aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosítottak az idelátogatóknak.
 

A nevezés elindult a filmszemlékre és a fesztivál kísérő rendezvényeire. Nevezni csak az utóbbi két évben készült alkotásokkal lehet.

A 2019-es verseny keretein belül két filmszemle került meghirdetésre:
  • Nemzetközi Filmszemle (természetfilm, természetvédelmi és környezetvédelemi dokumentumfilm, ismeretterjesztő dokumentumfilm, útifilm és expedíciós film, animációs film kategóriákkal) és a
  • Kárpát-medencei Filmszemle (a Kárpát-medence természeti és kulturális értékeit bemutató alkotások 3 kategóriában).
2018. november 15-től, 2019. február 28-ig várjuk a nevezéseket!  
 
A Fesztivál Gáláján, a Fesztivál fődíja, az Európa kék szalagja díj mellett 9 szekció díj, valamint a több különdíj – Kárpát-medencei alkotói díj, Fekete István díj és támogatóink által felajánlott díjak- kerülnek átadásra. A filmszemlék összdíjazása 16.000 Euro.
 
A szervezők célja, hogy 2019-ben is minél több, kiváló alkotás – természetfilm, dokumentumfilm, animáció - kerüljön bemutatásra, amelyek földünk, és régiónk természeti és környezeti állapotával, értékeivel foglalkozik.
  
2018-ban közel 100 ezren néztek filmeket Gödöllőn és az ország más városaiban a fesztivállal együtt megtartott Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapokon a fesztivál három napján.
 
A fesztivál és kísérőrendezvényeinek tematikája nem változik, fő célcsoportja a fiatalok, családok. A filmszemlék mellett 2019-ben is lesz Természet- és Környezetvédelmi vásár, és a gyerekeknek tematikus játszótér, Trash Art Magyarország szoborkiállítás, Jam for Nature koncertek, szabadtéri fotókiállítások és sok meglepetés. 2018-ban közel 400 magyar alkotó amatőr és művész vett részt a fesztivál pályázatain, rendezvényein. Ez és a látogatói számok is mutatják, hogy érdemes a fiatal alkotókat, a fiatalokat megszólítani, hiszen van mondanivalójuk a jelenükről és jövőjükről.
 
Várunk mindenkit Gödöllőre 2019. május 24-26. között!

A 2019-es nevezésessel kapcsolatban részletes információ a Fesztivál honlapján érhető el!

Sok sikert kívánunk a 2018-as nevezésekhez!
Üdvözlettel,

a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő szervezői


 
Részletes kiírás
A Fesztivál hivatalos dala, Szarka Tamás: Madaraim.

HÍREK

Szendőfi Balázs filmje bekerült a Greenfilm Awards döntőjébe.
Gratulálunk neki!
Részletek

Lehet pályázni animációs filmekre!
Részletek

Bucsi Réka harmadszor is Oscar-esélyes a Solar Walk animációjával!
Részletek


 
Részletes kiírás
A Fesztivál dala, Szarka Tamás: Madaraim.